Klargjøring til SRS-kurs for KOSEN-medarbeiderne

Da har Robin fra HiST klargjort møterommet på INL, slik at alt er klappet og klart til SRS-kurs for KOSEN-medarbeiderne i morgen!

Robin spurte om det var greit at de filmet mes kurset pågikk (og det er jo greit). Han sa at det var nyttig å dokumentere hva som skjedde på den måten. Og det satte meg på en idé: vi må selvfølgelig få filmet de skoletimene som vi skal observere seinere i dette semesteret, også, slik at vi skaffer oss dokumentasjon på hvordan en slik SRS foregår i en skoletime i en videregående skole. Skriftlige notater av «der og da»-obervasjoner (og refleksjoner) er vel og bra, men det vil være utrolig nyttig å kunne se igjennom hva som faktisk skjedde når vi skal beskrive hvordan SRS fungerer i en slik kontekst. Jeg tenker at det også ville vært praktisk å filme lærerne når de er her på SRS-kurs. Vi hadde allerede tenkt at vi skulle ha en KOSEN-observatør på dette kurset, men å få det filmet i tillegg er jo enda bedre.

Så det betyr at vi må prøve å få «utnyttet» Robins filme-erfaring (og filmutstyr) både når det gjelder opplæring av lærerne i SRS og elevene i klasserommet når de bruker SRS.

Når vi skal filme i klasserom, må vi huske på å spørre om det er noen elever under 15 år. Fordi i «Forskningsetiske retningslinjer for samfunnsvitenskap, humaniora, juss og teologi» står det under pkt 12: «Samtykke fra foresatte er vanligvis nødvendig når barn opp til 15 år skal delta i forskning.» Det er vel lite sannsynlig at dette blir et problem ettersom de fleste elever (også de i 1. klasse) har fylt 15 år, MEN det kan jo hende at det er noen i klassen som har begynt ett år for tidlig på skolen. Vi må i hvert fall spørre. I tillegg må vi lage et info-skriv (eller forslag til manus for muntlig info) til elevene basert på pkt 8 i «Forskningsetiske retningslinjer«.

Reklamer

One Response to Klargjøring til SRS-kurs for KOSEN-medarbeiderne

  1. Helene Hauge says:

    Filming er lurt! Godt tenkt:-)
    Det er nok uansett viktig å innhente samtykke i forkant av skolebesøk slik at ingen elever kan hevde seg ‘lurt’ til å bli filmet. Sier Helene, som er sånn passe komfortabel med tanken på å bli filmet selv men som jobber med å overkomme skepsisen…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: