Filformat, filming, mediasite og podcast

I denne uka har vi lært oss litt av hvert når det gjelder tekniske finurligheter.

For det første har vi lært at videoer som blir filmet i Mediasite-format ikke kan konverteres til podcaster i ettertid. Det betyr at alle som skal filme for podcasting ved MMS først signere DETTE skjemaet.  Hvis skjemaet ikke er signert før filming, så har podcast-toget gått. Heldigvis oppdaget vi dette rett etter at de to første videoene ble filmet. Uheldigvis må Tor Åfarli filme sine to første forelesninger på nytt dersom vi skal få dem podcastet. Heldigvis har Tor sagt seg villig til å gjøre dette seinere i semesteret.

Det andre vi har lært denne uka er at bestillinger, som man sender til et multimediesenter, ikke nødvendigvis blir lest så grundig… I går ble det oppdaget at vår bestilling som gjaldt filming av opplæring i SmartBoard, ikke var tatt høyde for hos Multimediesenteret. De hadde rett og slett ingen SmartBoard i studio. Og ettersom vi skulle filme for podcasting, som «krever utrolig mye utstyr», kunne de heller ikke ta med seg filmutstyret sitt ut til en SmartBoard et annet sted. Ettersom vi skulle filme dagen etter (dvs. i dag), skulle de prøve å skaffe en SmartBoard i løpet av dagen, men det lot seg ikke gjøre. Knut Bjørkli fra HiST mente at Smart Podium, som de hadde på Multimediesenteret, var et OK alternativ. Smart Podium er i følge Knut en «mini-SMART Board» som virker på essensielt samme måte, i hvert fall med tanke på bruken av SMART Notebook. Og ettersom Knut er vår ekspert på SmartBoard og SmartNotebook, stoler vi på ham.

Videre har vi lært at videoer som skal vise hva som skjer på en skjerm, f.eks. når Knut skal vise hva som foregår på Smart Podium, så er ikke mediasite-filer et bra format. Videoer som viser skjerm (og ikke f.eks. PowerPoint) gjør seg absolutt best i podcast-format. Ja, faktisk er det slik, i følge Multimediesenteret, at videoene som viser ting som skjer på skjerm, vil bli dårlige i mediasite at vi kommer til å få klager fra studentene dersom vi publiserer dem der. Her er det altså bare podcast-format som gjelder…. Og når ekspertisen sier at vi ikke bør publisere videoene til Knut i mediasite, men heller legge dem ut som podcast, så hører vi på dem. I følge MMS ville detet ikke ha noen konsekvenser for studentene. Det eneste vi må gjøre studentene oppmerksomme på, er at Knuts forelesninger bare finnes som podcast (og ikke i mediasite), mens de andre videoene finnes som både mediasite og podcast. Og grunnen er som nevnt at kvalitetet ville blitt for dårlig i mediasite.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: